2009. március 28., szombat

Construma 2009

Hamarosan megnyitja kapuit a Construma 2009 Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás (http://www.construma.hu/), amelynek középpontjában az energiatudatosság, a természetes építőanyagok alkalmazása, a környezetkímélő építés, valamint a minőség állnak. A kiállítás 2009. április 1-5. között áll a látogatók rendelkezésére.

A Passzívházteam (http://www.passzivhazteam.hu/) kiállítóként részt vesz a kiállításon. A "Passzívház egy kézből" elnevezésű standon (A.épület 213/b) az építészmérnököket, gépészmérnököket, épületszigetelő szakmérnököket, épületfizikai szakértőket, műszaki ellenőröket hadrendbe állító csoportosulás minden passzívházzal kapcsolatos kérdésre választ kíván adni.

A kiállításon társkiállítóként részt vesz a Felföldi Kft. is (http://www.thermoflocinfo.hu/), mely szórt cellúlóz forgalmazásával és bedolgozásával foglalkozik. Ezen hőszigetelés és a kapcsolódó technológia hézagmentes bedolgozás válik lehetővé, mely ezáltal az épület hőveszteségeit minimalizálja. A nagy hőtároló kapacitás pedig a nyári túlmelegedést gátolhatja meg. Az alapanyag újrahasznosított fekete-fehér napilap (újságpapír). Emiatt ez az egyik "legkörnyezetkímélőbb" hőszigetelés. A cég jóvoltából a standon hőkamerás bemutatók is zajlanak, melynek során a látogatók megismerkedhetnek a készülékkel és az ilyen vizsgálatok előnyeivel. Egy játék keretében a látogtók ajándékot kapnak.

A másik meghívott cég a Woodgroup Kft. (http://www.woodgroup.hu/), mely elsősorban igényes faanyag választékával, károsanyagkibocsájtás-mentes anyagaival, minőségi szaktanácsadással, faanyagok beépítésére vonatkozó tervezői segédlettel áll a passzívházépítők rendelkezésére. A cég jónéhány speciális falminta bemutatásával segíti a tervezőket és az építkezőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése