2010. április 16., péntek

10 Passzívház terv Diósd 2

Legyen modern, de feleljen meg a 25-60 fok közötti magastetőt előíró övezeti szabályoknak, legyen szabadonálló mint minden épület a környéken, de ne árnyékolja a szomszéd télen, hogy passzívház lehessen.Lassan alakul...
Szakértő szemek azonnal kiszúrhatják a garázst. Nem, nem része a passzívház buroknak. Az emelet hőhídmentesen "áll" rajta. Az épület 28 cm grafit EPS hab homlokzati szigeteléssel, minősített passzívház ablakokkal, alul 20+10, XPS+szálas, míg a zárófödémen 40 cm szórt cellulóz szigeteléssel küzd a 0,83-as értéket elérő kedvezőtlen felület/térfogat arány ellen.

Ez volt az ára annak, hogy a maximális beépítést kihasználó családiház egy csekély használhatóságú utcai garázsfödém helyett, egy olyan "tetőkertet" kaphasson mely második kertkapcsolatként növeli az emeleti szobák értékét. A zárt északi és keleti homlokzat mögött az udvar felé több 10m-es hosszon megnyitott, télen akadálytalanul benapozott nagyméretű földszinti élettéret tudtunk kialakítani.

Építészeti tervezés:
Hiri Zsolt

Gépészeti tervezés:
Nógrádi Péter

Csomóponti tervezés:
FRT Építésziroda Kft.

1 megjegyzés:

  1. Az "Ön melyik otthont választaná" című közvélemény kutatást technikai okok miatt "menet közben" már nem bővíthető, így kérjük írják meg ITT véleményüket a tervezett ház külső megjelenéséről.
    Köszönjük. PASSZÍVHÁZTEAM

    VálaszTörlés